Santex Produkter
Ingenting kan göra större underverk för en uteplats än ett ordentligt tak och rejäla glaspartier. Santex har det mesta för att uppdatera till ett uterum, allt från enkelglas till isolerade glaspartier för uppvärmda vinterträdgårdar. För de riktigt raffinerade fria lösningarna kan vi leverera mallskurna och måttanpassade partier.

I längden är det ändå kvalitèn som räknas .....

Santex Extend     

Njut av utekänslan inomhus året runt och höj värdet på såväl ditt hus som livskvalité. Santex Extend är en ny exklusiv serie vinterträdgårdar. Rummen bjuder på unika konstruktionslösningar, oväntade och effektfulla detaljer. Att hålla i handtaget och öppna det skjutbara partiet är en känsla i sig. Stora glaspartier kombinerat med varma träinslag ger rummen såväl ljus och härlig utsikt som en varm och ombonad känsla - en uteoas inne att längta hem till.

Läs mer om Santex Extend här


 

Santex Superior
Vinterträdgård


Superior gör skäl för sitt namn. Allt är lite utöver det vanliga, exempelvis den stabila konstruktionen och de allra säkraste låsen. Isoleringsförmågan är extremt god med brutna köldbryggor på aluminiumprofilerna, 2-glas isolerglas med en argongasfylld 14 mm spalt, varm kant mellan glasen, inbyggda tätningar. Santex Superior
är stjärnan bland isolerpartier.

 Läs mer om Santex Superior här

Santex Tak

 

Tänk upplevelse när du väljer tak till uterummet. Skjutbart eller fast tak eller en kombination av båda? Rymd och ljus eller ombonat mys? Tänk på att även takets färg styr ljusinsläppet och påverkar temperaturen i rummet. Ett opalfärgat tak tar bort reflexer och ger ett jämnt och behagligt ljus.

Santex tak isolerar och håller tätt. Takplattorna tillverkas i stark och tålig polykarbonat som tål hård storm och hagelskurar. Plattan har dessutom inbyggt kondensskydd. Ett skyddande UV-skikt på båda sidor gör att taket inte blir gulfärgat med tiden. Du får hela tio års färggaranti.

 

Läs mer om Santex Tak här 

Santex isolerat bandtäckt plåttak,

finns 50 mm och 100 mm tjockt.

U-värde 0,7 respektive 0,35

Färger i svart , galvgrå och tegelröd.Santex Elegance +

tidig vår-sen höst


Vill du förlänga uterumssäsongen så mycket det bara går, utan att ta steget fullt ut till vinterträdgård, så ska du välja Elegance+ 2-glas. Samma välkonstruerade och eleganta profil som Elegance enkelglas och nästan lika välisolerat som en vinterträdgård. Du kan använda ditt uterum i princip året runt.

Läs mer om Elegance + här 

Grund

En välisolerad, fuktsäker och stabil grund, som besparar dig det svåraste momentet i förarbetet - att bygga en gjutform med exakta mått.Grundens yttre form byggs upp av L-formade kantelement (höjd 300, 400mm), som sedan fungerar som gjutform för betongplattan.
Dessa kantelement är isolerade ända ut i kanterna, vilket minimerar
kondensproblem och kallras. Innanför kantelementen läggs
isolerande grundskivor i två lager som underlag till armering och
gjutning.

Läs mer om Santex Grund här

Energiglas - ett måste i ett Uterum. Minimerar imma och rimfrost
Superior genomskärning

Santex Elegance

vår-sommar-höst

En skarp konstruktion med mjuka linjer. Stabilt, men
också snyggt med ögongodis och dekorprofiler, dolda infästningar och inbyggt lås. Konstruktionsmässiga fördelar
och ett exklusivt intryck gör att Santex Elegance enkelglas har sin givna
plats, såväl i vårt sortiment som i tusentals uterum i framtiden.

Läs mer om Elegance här 

Santex Limträstomme

 

Vi levererar ditt uterum i en byggsats - färdigkapat, förborrat
och förberett - med en begriplig monteringsanvisning. Allt du
behöver är i stort sett ett pålitligt vattenpass och en skruvdragare.
Enkelt, om du bygger själv. Billigare, eftersom det går effektivt
och fort, om du anlitar en hantverkare. 

Santex uterum säljs i byggsatser, där allt är förberett, färdigkapat och bearbetat in i minsta detalj. Allt passar ihop, med millimeterprecision. Att sätta ihop de olika delarna är ungefär som att lägga pussel.

 

 

Santex Expo Showroom